Site en françaisView this website in English Zoeken

Wetenschap en Cultuur op het Koninklijk Paleis - Tentoonstelling ‘CARTOGRAPHIAE’

1 juni 2016 - Met de tentoonstelling Cartographiae vinden wetenschap, cultuur en onderzoek elkaar in kaarten, van de productie tot de vele toepassingen in wetenschap en kunst. Als vensters op de wereld helpen kaarten ons al eeuwen om ons in onze omgeving te oriënteren: aan land, op zee, in de lucht of in de ruimte.

Cartographiae Expo

 

 

Tentoonstelling ‘CARTOGRAPHIAE’

KONINKLIJK PALEIS
Paleizenplein, Brussel

22 juli tot en met 4 september 2016

Gratis toegang

 

www.cartographiae.be

 

 

Ter illustratie van het fascinerende en miskende universum dat de cartografie is, hebben de wetenschappelijke instellingen van het Federaal Wetenschapsbeleid enkele representatieve stukken uit hun collecties gekozen om de verschillende facetten van deze wetenschap toe te lichten.

 

De kaart, die voor sommige disciplines echt een wetenschappelijk precisie-instrument is, is vaak een waardevol cultureel en maatschappelijk document dat weergeeft hoe de samenleving op een bepaald ogenblik tegen de wereld aankijkt.

 

NO2 map exhibition

 

De moderne cartografie, die mogelijk is geworden dankzij de verwerking van satellietbeelden, biedt de mogelijkheid om uiterst nauwkeurige, gespecialiseerde kaarten te maken die worden gebruikt om de dynamiek van tal van verschijnselen in uiteenlopende domeinen te bestuderen zoals:

  • meteorologie
  • atmosferische wetenschappen
  • geologie
  • observatie van het leefmilieu
  • geschiedenis van samenlevingen
  • studie van kunstwerken

 

 

Persdossier: Wetenschap en Cultuur op het Koninklijk Paleis - Tentoonstelling ‘CARTOGRAPHIAE’ (.pdf)

 

Op uitnodiging van het Koninklijk Paleis in Brussel in een samenwerking tussen de FOD Kanselarij van de Eerste Minister en de POD Wetenschapsbeleid.

Logo Belspo Partners

 

Link naar de website van het Federaal Wetenschapsbeleid
Link naar de Federale Portaalsite