Site en françaisView this website in English Zoeken

Wetenschap en Cultuur op het Koninklijk Paleis - Tentoonstelling ‘HEMEL!’

20 juli 2017 - Met de tentoonstelling “Hemel!” nodigen wetenschap en cultuur bezoekers uit om verschillende aspecten van de hemel te (her)ontdekken aan de hand van uiteenlopende voorstellingen, observatietechnieken en visies uit de wereld van wetenschap en kunst.

Cartographiae Expo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het steeds veranderende uitzicht van de hemel heeft de mens altijd al gefascineerd: de adembenemende schoonheid, de onmetelijke uitgestrektheid en de boeiende, soms beangstigende fenomenen, de verrassende hemellichamen aan het uitspansel, de tinten blauw, grijs en oranje,... De hemel laat niemand onverschillig en blijft een immense aantrekkingskracht op onze blik en onze gedachten uitoefenen, waardoor onze verbeelding zich openstelt voor de ruimte met haar onbegrensde mogelijkheden. We hebben de hemel altijd al bewonderd, gevreesd, bevraagd en geïnterpreteerd.

NO2 map exhibition

Eén van de blikvangers op de tentoonstelling is de maquette van het SOLAR-platform, dat bevestigd zit aan de buitenkant van de Europese Columbusmodule van het Internationaal Ruimtestation, en drie instrumenten huisvest die de Zon bestuderen. Het BIRA/B.USOC laat je zelfs even mee naar binnen glippen. Laat je meedrijven door de verschillende ruimtes van het ISS en geniet van het zicht daarboven!

Op uitnodiging van het Koninklijk Paleis in Brussel in een samenwerking tussen de FOD Kanselarij van de Eerste Minister en de POD Wetenschapsbeleid.

Logo Belspo Partners

 

Link naar de website van het Federaal Wetenschapsbeleid
Link naar de Federale Portaalsite