Site en françaisView this website in English Zoeken
Vacatures Volg ons op Volge ons op Facebook en Twitter Volg ons op Facebook Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter

Systeembeheerder (m/v)

10 augustus 2018 - De ICT-dienst van het BIRA is op zoek naar een "systeembeheerder" om hun team uit te breiden.

De dienst ICT is één van de 7 ondersteunende diensten van het BIRA en werkt nauw samen met de andere ICT diensten van de Pool Ruimte (KMI en KSB). Het ICT team staat in voor het beheer en de uitbouw van de volledige ICT infrastructuur en de bijhorende diensten. De ICT dienst is eveneens verantwoordelijk voor de ondersteuning van de eindgebruikers bij het gebruik van de infrastructuur en bij de ontwikkeling van eigen software-applicaties.

Als systeembeheerder zal je o.m. mee instaan voor de goede werking van verschillende netwerkdiensten, voor de ondersteuning van gebruikers en voor de installatie en configuratie van nieuwe diensten en apparatuur.

Gedetailleerde jobbeschrijving "Systeembeheerder -25 jaar" (.pdf)

 

Informaticus ruimtevaartprojecten (m/v)

9 augustus 2018 - De groep Ruimteweer binnen de divisie Ruimtefysica is op zoek naar een informaticus als ondersteuning bij ruimtevaartprojecten.

De groep bestaat uit 8 medewerkers, zowel fysici als informatici. Zij ontwikkelen dienstverlenende applicaties met betrekking tot de toestand van de ruimte nabij de Aarde (stralingsgordels, kosmische straling, magnetosfeer, …) en de effecten ervan op technologieën (in de ruimte en op de grond) en daarmee verbonden menselijke activiteiten, zoals b.v. ESA's SPace ENVironment Information System (SPENVIS, www.spenvis.oma.be).

Als verantwoordelijke voor de IT-ondersteuning zal je zeer nauw betrokken worden bij ruimtevaart gerelateerde projecten, bijvoorbeeld in opdracht van het Europees Ruimtevaartagentschap (ESA).

Voor deze functie zijn 2 posities open, waarvan één met startbaanoverkomst:

Gedetailleerde jobbeschrijving "IT ruimtevaartprojecten" (.pdf)

Gedetailleerde jobbeschrijving "IT ruimtevaartprojecten -25 jaar" (.pdf)

 

Internship “Development of a Mobile-DOAS Viewer”.

The Belgian Institute for Space Aeronomy is looking for a student to develop a server with webinterface for near real-time map visualization of mobileDOAS measurements of trace gas concentrations such as NO2. This could be done in the framework of a thesis or internship.

The BIRA-IASB Aeromobil is a mobile remote sensing instrument, developed to measure trace gas concentrations which are strongly linked to air quality/pollution.

Candidate profile:

  • Bachelor or Master study – ICT option
  • A general interest in atmospheric chemistry/physics, air quality and/or geoscience is an asset

Detailed job description (reference: “D31_STUDENT”) (.pdf)

 

Spontane sollicitaties

Je kan niet spontaan solliciteren voor een contractuele administratief-technische functie bij de Federale overheidsinstellingen en dus ook niet bij het koninklijk Belgisch Instituut voor Ruimte-Aeronomie (BIRA).

SELORAlle openstaande betrekkingen bij de Federale overheidsinstellingen worden namelijk bekendgemaakt en ingevuld via SELOR, het selectiebureau van de Federale overheid.

Volledig artikel over spontaan solliciteren

 

Link naar de website van het Federaal Wetenschapsbeleid
Link naar de Federale Portaalsite